Ανακοίνωση του επερχόμενου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας 2017

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας 2017

 

Ο Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα φωτιστούν κόκκινα!

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας (17 Απριλίου), εμβληματικά κτίρια σε όλο τον κόσμο αυτές τις μέρες «ντύθηκαν» ή πρόκειται να «ντυθούν» στα κόκκινα. Στην Ελλάδα, ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο των ασθενών, όσο και του κοινού γύρω από την πάθηση της αιμορροφιλίας, θα φωταγωγήσει με κόκκινο χρώμα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 23Απριλίου. Παράλληλα, την ίδια ημέρα, μπροστά από τα φωταγωγημένα κτίρια θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό σχετικά με την πάθηση. Η ενέργεια θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της Bayer Ελλάς.

 

Το 2015 ο Σύλλογός μας είχε φωτίσει ξανά,με δική του πρωτοβουλία, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

 


 

Με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών,κ. Γιώργος Φιλιππίδης, δήλωσε: «Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν γίνει σπουδαία βήματα στη διάγνωση και θεραπεία της αιμορροφιλίας από την επιστήμη. Τα άτομα με αιμορροφιλία μπορούν πλέον να ζήσουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή, αρκεί βέβαια να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η πρόοδος αυτή να συνεχιστεί με περισσότερες εξελίξεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων των ατόμων με αιμορροφιλία και θα ανοίξουν νέους διαύλους στη θεραπεία για όλους όσους έχουν ανάγκη».

 

Στην Ελλάδα,υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 1000 άτομα με αιμορροφιλία και ακόμα 1000 άτομα με συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι πάσχουν περίπου 35.000 άτομα από αιμορροφιλία και περίπου 305.000 σε παγκόσμιο επίπεδο.